Германският шампион Байерн официално обяви трансфера на Лерой Сане от Манчестър Сити. Офанзивният футболист подписа договор до 30 юни 2025 г. 

Още снощи в социалните мрежи се появиха снимки на Сане с екипа на баварците, как подписва договор и се снима с Карл-Хайнц Румениге, Хасан Салихамиджич и Оливер Кан. Тогава трансферът още не беше официално оповестен и Байерн трябваше официално да поднесе извиненията си на "гражданите".

24-годишният германски национал от няколко дни е в Мюнхен, за да премине медицински изследвания и да финализира трансфера си, след като Байерн и Манчестър Сити постигнаха договорка. Очакванията са офанзивният футболист да получи 20 милиона паунда като допълнителни бонуси за периода на петгодишния си контракт с баварците.

Заплатата му ще бъде в размер на 385 000 паунда или около 19,8 милиона на година. Само 10 милиона Сане ще получи за подписването на договора с Байерн.

Още от миналото лято Лерой Сане беше трансферна цел на баварците. Тогава обаче не беше постигнато споразумение с Манчестър Сити. След това футболистът получи тежка контузия, заради която едва преди седмица се завърна в игра.