Байерн обяви името на новия си треньор с официално съобщение на клубния си сайт. От лятото начело на баварците ще застане Юлиан Нагелсман, който в момента води най-големия конкурент на тима от Мюнхен в битката за титлата в Бундеслигата – РазенБалшпорт (Лайпциг).

33-годишният специалист е подписал договор за пет сезона с Байерн. Това означава, че той е обвързан в клуба от „Алианц Арена“ до 30 юни 2026 г.

Според германските медии, баварците са платили повече от 20 милиона евро, за да откупят Нагелсман от РазенБалшпорт. Това е рекорд в историята на футбола за трансфер на треньор. Сумата може да нарасне до 25 милиона при постигане на определени условия, договорени между двата клуба.

Юлиан Нагелсман, който направи име първо начело на Хофенхайм, наследява в Байерн Ханс-Дитер Флик. Настоящият треньор на баварците преди около десет дни обяви, че напуска поста си след края на сезона. Счита се, че причината е неразбирателство със спортния директор Хасан Салихамиджич и други членове на управата.

Вестник „Билд“ е категоричен, че от лятото Ханзи Флик ще замени Йоахим Льов начело на националния отбор на Германия. Флик познава обстановката в „бундестима“, тъй като дълго време беше асистент на Льов.