Джо Коул подписа договор за 18 месеца с Уест Хям, съобщи официалният сайт на “чуковете”. 31-годишният халф изкара година и половина в Ливърпул, но рядко получаваше шансове за изява. Полузащитникът се завръща в родния си клуб като свободен агент, а заплатата му не се упоменава.

Коул, който е юноша на лондончани, заяви че е изключително развълнуван от завръщането си у дома.

“Това е голяма стъпка за мен. Връщайки се тук, изплуват всички спомени. Аз се научих да играя на това място и съм щастлив, че имам още един шанс да бъда в моя роден футболен дом. Винаги съм обичал Уест Хям и аз се надявам да дам на клуба няколко запомнящи се сезона”, каза 31-годишният футболист при представянето си.

2.jpg

"Време беше да се върна и аз съм щастлив, че отново съм в Лондон. Мястото не се е променило много, но мисля, че Сам Алърдайс е свършил страхотна работа с отбора. Преди няколко години клубът бе в лошо състояние и мениджърът се е справил брилянтно. Това винаги ще бъде Уест Хям и историята винаги ще бъде тук. Навсякъде хората обичат Уест Хям и където и да отида по света, хората ме знаят с това, че започнах от "Ъптън Парк ", допълни развълнуваният Коул, който освен екипа на "чуковете" е играл за Челси, Ливърпул, Лил и английския национален отбор.
Първият му престой в представителния състав на Уест Хям бе в периода 1998 - 2003 година. През 1999 година Джо и Уест Хям изиграха много силен сезон във Висшата лига и финишираха на пето място под ръководството на Хари Реднап. В тима тогава блестяха Франк Лампард, Паоло ди Канио, Тревор Синклер, Рио Фърдинанд, Майкъл Карик и други.