ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК! 

Вече е официално, че Амкар (Перм) няма да участва в руския футболен елит през следващия сезон. Тимът, в който играе българският национал Петър Занев, не успя да предостави финансови гаранции за участие в първенствата под егидата на РФС през шампионат 2018/19.

„Заради недостатъчни финансови гаранции и наличието на съществени просрочени задължения, беше взето решение да се отнеме лиценза на Амкар за сезон 2018/19. Тимът няма да може да играе в Премиер лигата и втора дивизия (ФНЛ). Все още има време за заявка за третото ниво на футболната ни пирамида“, обяви Евгений Летин, който е член на комитета по лицензирането към РФС.

Както е известно, Амкар запази мястото си в Премиер лигата, след като спечели бараж за оставане срещу Тамбов, но в началото на месец май му беше отказан лиценз. След последвалата жалба, клубът все пак получи такъв, по при условие до 8 юни да предостави финансови гаранции за новия сезон. На 9 юни Арбитражната комисия към РФС наложи на клуба от Перм забрана за регистрация на нови играчи заради неизплатени заплати.