Ливърпул официално обявиха, че Moхамед Салах остава на "Анфийлд". "Мърсисайдци" се похвалиха, че са подписали нов дългосрочен договор с голямата си звезда. От клуба не споменават срока на новото споразумение, но според информациите в английските медии става въпрос за контракт до 2025 година със седмична заплата от около 350 хиляди паунда. 

Досегашният договор между двете страни щеше да изтече през следващото лято.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Дълго време двете страни преговаряха за подновяването на контракта. Имаше спекулации, че египтянинът изисква сериозно увеличение на заплатата, за да остане на "Анфийлд", което се считаше за основна пречка за подновяването му.

В крайна сметка обаче Салах е подписал ново дългосрочно споразумение, с което се слага край на спекулациите за евентуалното му напускане.

За пет години в клуба звездата записа 156 гола в 254 мача във всички турнири.

"Чувствам се страхотно и съм развълнуван да печеля трофеи с Ливърпул. Това е щастлив ден за всички“, коментира Салах.

„Последните години отборът винаги вървеше нагоре. Миналият сезон бяхме близо до спечелването на четири трофея, но за съжаление в последната седмица от сезона загубихме два от тях. Мисля, че сме в добра позиция да се борим за всичко. Имаме и нови попълнения. Просто трябва да продължим да работим упорито, да имаме добра визия, да бъдем позитивни и да вървим към всичко отново“, добави египетският национал.