Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Дейвид Мойс замени Сър Алекс Фъргюсън начело на Манчестър Юнайтед. Ексклузивната новина официално беше обявена от "Олд Трафорд" чрез съобщение на интернет страницата на клуба.

50-годишният специалист, който в продължение на 11 години беше начело на Евертън, от 1 юли наследява на поста при "червените дяволи" легендарния шотландец.

Договорът на Мойс е за срок от 6 години.

Живата легенда на Манчестър Юнайтед вчера обяви, че след повече от 26 години слага край на знаменитата си кариера и се пенсионира. По-рано днес от "Гудисън Парк" съобщиха, че Мойс напуска клуба след края на настоящия сезон, тъй като вчера е изразил желанието си да се присъедини към "червените дяволи". Именно Сър Алекс е посочил сънародника си за свой наследник.

Мойс ще води "карамелите" в мачовете срещу Уест Хям и Челси, след което се мести на "Олд Трафорд", където го очаква много работа и тежката задача да наследи Сър Алекс.

По-рано днес Евертън благодари на Мойс за работата му в клуба от март 2002 г. до момента. Шотландецът води тима от “Гудисън Парк” в повече от 500 мача, включително четири кампании в Европа. Преди това сънародникът на Фъргюсън бе начело на Престън в периода 1998-2002, като Манчестър Юнайтед е третият му клуб в треньорската кариера.

Като футболист Мойс е играл за Селтик, Кембридж Юнайтед, Бристол Сити, Шрозбъри, Дънфърмлин, Хамилтън и Престън.