Ръководството на Манчестър Юнайтед уволни мениджъра Дейвид Мойс. Новината беше потвърдена от сайта на клуба. Дейвид Мойс научи новината по-рано днес преди сутрешната тренировка на базата Карингтън. Изпълнителният директор на клуба Ед Уудуорд съобщи лично за раздялата с Мойс. Според "Дейли Мейл" Райън Гигс ще води отбора временно, като ще седне на скамейката за мача с Норич в събота.

Новината за раздялата с Мойс беше очаквана, след като Манчестър Юнайтед записа слаб сезон. Бившият мениджър на Евертън наследи Сър Алекс през миналото лято, но "червените дяволи" се провалиха през кампанията. В момента, три кръга преди края на сезона, са на седмо място във Висшата лига, на 23 точки от лидера Ливърпул. Тимът отпадна на четвъртфинал в Шампионската лига, напусна турнира за Купата на Англия в трети кръг, а за Купата на Лигата бяха отстранени от Съндърланд на полуфиналите.

Дейвид Мойс подписа договор за 6 години миналото лято, но не успя да изпълни дори една. Мениджърът със сигурност ще получи компенсация. Според информациите в английската преса в договора на Дейвид Мойс имало записана клауза, според която при некласиране в Шампионската лига, може да бъде освободен с неустойка само за една година. Т.е., ако е бил освободен по-рано, клубът е трябвало да му даде компенсация за оставащите години по контракта.