Уволнението на Дейвид Мойс провокира появата на различни варианти за негов наследник начело на Манчестър Юнайтед. Считаният за фаворит Юрген Клоп вече обяви, че няма намерение да напуска работата си в Борусия (Дортмунд).
 
След думите на германеца като основен фаворит за мениджър на „червените дяволи“ беше посочен Луис ван Гаал. Бившият треньор на Аякс, Барселона и Байерн в момента е начело на националния отбор на Холандия, но ще напусне след Мондиал 2014. Според британските медии в момента той е във вилата си в Алгарве (Португалия) и очаква делегация на Юнайтед. Ван Гаал беше свързван с мениджърския пост в Тотнъм, но вероятно изчаква развитие относно ситуацията в Манчестър Юнайтед. Само преди 10 дни се появиха информации, че "червените дяволи" преговарят с 62-годишния специалист, но след това от клуба отрекоха.
 
Втори в листата на вариантите е Диего Симеоне, който води Атлетико (Мадрид). Аржентинецът впечатлява с работата си при „дюшекчиите“, с които спечели Лига Европа, Суперкупата на Европа и Кралската купа. През този сезон Атлетико е лидер в класирането на Примера дивисион и играе полуфинал на Шампионската лига. Симеоне в Англия продължава да е популярен с действията си по време на мача между „трите лъва“ и Аржентина на Мондиал'96, когато издейства червен картон на тогавашния играч на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм.
 
„Червените дяволи“ през миналото лято взеха мениджъра на Евертън Дейвид Мойс, но не е малка вероятността и сега да постъпят по същия начин и да назначат Роберто Мартинес. Испанецът вече е доста популярно име в Англия. През миналия сезон изведе Уигън до спечелване на ФА Къп, а през настоящия шампионат под негово ръководство Евертън води борба за място в Топ 4. Три кръга преди края „карамелите“ все още имат шанс за място в Зона Шампионска лига.
 
Настоящият селекционер на националния отбор на Иран Карлош Кейруш също е вариант за мениджър на Манчестър Юнайтед. Той е добре познато име на „Олд Трафорд“, където имаше два периода като асистент на Сър Алекс Фъргюсън (2002-03 и 2004-08). Бившият треньор на Реал (Мадрид) и на националния отбор на Португалия може да има скрит коз, ако все още ръководството на Юнайтед слуша съветите на Фъргюсън.
 
Райън Гигс днес беше назначен временно начело на „червените дяволи“ до края на сезона. Не е изключено управата на клуба да му гласува доверие и за следващия шампионат. Все пак уелсецът е популярно име сред феновете, познава обстановката на „Олд Трафорд“ и една от иконите на Манчестър Юнайтед.
 
Британските медии не изключват и завръщане на Сър Алекс Фъргюсън, но всички са категорични, че това може да бъде само краткосрочен вариант предвид 72-годишната възраст на легендарния специалист.
 
Има още няколко варианта, които може да се окажат замесени в борбата за мястото на Мойс. Това са Маурисио Почетино (в момента мениджър на Саутхемптън), Кларънс Зеедорф (треньор на Милан), Карло Анчелоти (начело на Реал Мадрид), Пеп Гуардиола (в Байерн), Лоран Блан (в ПСЖ) и Роберто ди Матео (безработен, запознат добре с английския футбол).