Световният шампион с Аржентина Хулиан Алварес вече е футболист на Атлетико (Мадрид). "Дюшекчиите" осъществиха сделката с Манчестър Сити, като двата клуба не съобщиха подробности за финансовата част от сделката за 24-годишния нападател. Неофициалните информации са, че Сити ще получи 75 милиона евро плюс бонуси.

Алварес, чийто прякор е Паяка, беше представен от Атлетико като супергероя Спайдър-Мен със специално видео, на което той е в екип на „дюшекчиите“ и с маска на героя от Човека Паяк.

Договорът на аржентинеца е за шест сезона - поне до лятото на 2030 г. 

"Манчестър Сити ще има специално място в сърцето ми. Днес казвам сбогом на един невероятен клуб. Това бяха две невероятни години. Научих много и се промених в позитивна посока в качеството си на играч и човек. Искам да благодаря на съотборниците си за всеки момент, който сме споделяли заедно. Научих много от вас и винаги ще пазя позитивните спомени. Искам да благодаря от цялата си душа на феновете, които ме подкрепяха във всеки един момент. За мен беше чест да сме едно семейство", коментира Алварес при раздялата си с "граджаните". 

Нападателят изигра 103 мача за Манчестър Сити и отбеляза 36 гола във всички турнири. Спечели два пъти титлата във Висшата лига, веднъж Купата на футболната асоциация, Шампионска лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

С родния си Ривър Плейт има 5 трофея, сред които и Копа Либертадорес. 

С националния отбор на Аржентина Паяка е световен шампион от Катар (2022 г.), като е печелил два пъти Копа Америка и веднъж трофея „Финалисима“.