Серхио Бускетс вече официално е футболист на Интер (Маями). Това беше обявено от американския клуб чрез неговите социални мрежи.

"Подписахме договор с легендарния испански полузащитник Серхио Бускетс до 2025 г.", съобщиха от Интер (Маями).

35-годишният Бускетс напусна Барселона след 15 сезона на "Камп Ноу", където игра с голям успех с Лионел Меси, като двамата сега ще са съотборници и в американския клуб, в който един от собствениците е Дейвид Бекъм.

„Развълнуван съм да приветствам Серхио Бускетс в Интер. От първия ден се заехме да доведем най-добрите играчи в света. Кариерата на Серхио говори сама за себе си“, коментира собственикът на клуба Хорхе Мас.

„Той е един от най-умните футболисти. Той чете играта на безпрецедентно ниво и въздейства върхи всеки аспект на играта“, каза спортният директор на Интер Маями Крис Хендерсън.

„Това е специална и вълнуваща възможност, от която съм много развълнуван да се възползвам. Очаквам с нетърпение да направя тази следваща стъпка в моята кариера с Интер (Маями). Бях впечатлен от клуба, когато дойдох с Барселона през миналата година и сега съм щастлив и готов да представлявам клуба. Нямам търпение да помогна за постигането на успеха, към който всички ще се стремим“, коментира Серхио Бускетс.