Футболистът на Челси Тимо Вернер се завърна в РазенБалшпорт (Лайпциг), потвърдиха официално от двата клуба. 

Kакто вече стана ясно, трансферът ще струва на немския клуб 25,3 милиона паунда, което е почти два пъти по-малко от сумата, която "сините" от Лондон платиха на „червените бикове“ преди две години. Тогава от "Стамфорд Бридж" извадиха 47,5 милиона паунда за Вернер.

Договорът на нападателя с РазенБалшпорт (Лайпциг) е за 4 години.

Малко преди двата клуба да обявят официално сделката Вернер публикува писмо, с което се сбогува с Челси и феновете на "сините".

26-годишният германски национал не успя да оправдае очакванията, с които бе привлечен на „Стамфорд Бридж“ и се завръща на „Ред Бул Арена“, където изкара четири успешни години преди да бъде продаден на Челси.

"Привличането на Тимо Вернер е специален трансфер за нас. Ние го видяхме как става национал, а и реализатор номер 1 в клубната ни история. Завръщането му е нещо изключително специално за публиката ни. Тимо е любимец за запалянковците ни", коментира един от директорите на РБ Лайпциг Флориан Шолц.

Часове по-рано "червените бикове" потвърдиха и привличането на 19-годишния Бенямин Шешко от Ред Бул Залцбург, който ще се присъедини към немския тим през следващото лято. РазенБалшпорт (Лайпциг) ще плати за него 24 милиона евро.

 

He is back home

Einmal Leipzig, immer Leipzig

Публикувахте от RB Leipzig в Вторник, 9 август 2022 г.