ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ханс-Дитер Флик е уволнен от поста селекционер на Бундестима, обявиха официално от Германския футболен съюз (ГФС). Решението идва след срамната загуба на Германия с 1:4 от Япония в играна снощи контрола във Волфсбург.

Спортният директор на германския национален отбор Руди Фьолер ще води отбора срещу Франция за контролата между двата тима във вторник от 22:00 часа в Дортмунд, а Ханес Волф и Сандро Вагнер ще бъдат негови помощници на скамейката.

„Днес по предложение на президента на ГФС Бернд Нойендорф, събранието на акционерите и надзорният съвет на ГФС решиха да освободят националния треньор Ханзи Флик и двамата помощник-треньори Маркус Зорг и Дани Рьол от техните задължения незабавен ефект“, се казва в изявлението на ГФС.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Комисиите се съгласиха, че мъжкият национален отбор се нуждае от нов импулс след последните разочароващи резултати. С оглед на Европейското първенство в нашата страна, имаме нужда от дух на оптимизъм и увереност. Лично за мен това е едно от най-трудните решения за времето ми на поста досега. Защото оценявам Ханзи Флик и неговите помощник-треньори като футболни експерти и хора. Но спортният успех е основен приоритет за ГФС. Следователно решението беше неизбежно", заяви президентът на немския футбол Бернд Нойендорф.

Според таблоида "Билд" фаворит за наследник на освободения Ханзи Флик е бившият наставник на Байерн Юлиан Нагелсман, който все още има активен договор с баварците, въпреки че бе заменен от Томас Тухел.

"Всички все още сме в шок. Загубата с 1:4 е срамота. Всички трябва да се оценим и тогава да видим какво ще се случи по-нататък. Току що говорих с Ханзи, той е шокиран. Сега трябва да се успокоим. Утре ще говорим за случилото се. Беше много неудобно", сподели Фьолер след загубата на Бундестима.

"В мача с Франция нямаме право на глупости. Ние сме Германия. Във вторник никой от нас не трябва да се страхува. Всички наши момчета играят в топ клубове", добави спортният директор на германския национален отбор.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!