ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ханс-Дитер Флик ще бъде уволнен като селекционер на националния отбор на Германия и това може да се случи още днес. Около това мнение се обединиха рекордьорът по изиграни мачове за „маншафта“ Лотар Матеус и журналистите от в. „Билд“ Валентина Масери, Валтер Щратен и Кристиан Фалк.

Позицията на 58-годишния Флик е силно разклатена заради слабите резултати на Германия, а до домакинството на Евро 2024 остава по-малко от година. Счита се, че специалистът, който през 2020 г. изведе Байерн до требъл, може да бъде сменен още преди предстоящата контрола срещу Франция във вторник.

62-годишният Матеус, бивш селекционер на националния отбор на България, и журналистите от „Билд“ считат, че най-добрият кандидат за поста на Ханзи Флик е Юрген Клоп. Той обаче има договор с Ливърпул. Според тях Юлиан Нагелсман също е вариант, но той е твърде млад, за да се заеме с националния отбор на Германия.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Четиримата участници в дискусията се обединиха около мнението, че най-удачният вариант в момента е да бъде назначен Матиас Замер. Носителят на „Златната топка“ за 1996 г. беше близо до селекционерския пост на Бундеслима през пролетта на 2006 г., точно преди световното първенство в Германия, но тогава Юрген Клинсман запази поста си заради победа с 4:1 над САЩ.

В немските медии се обсъжда вариант и с назначението на чужденец начело на националния отбор, нещо което не се е случвало в историята на местния футбол. Като опции се посочват австриецът Оливер Гласнер (извел Айнтрахт Франкфурт до спечелване на Лига Европа през 2022 г.), Зинедин Зидан и Антонио Конте.

Лотар Матеус, Юрген Клинсман (в момента селекционер на Южна Корея), Мирослав Клозе, директорът на маншафта Руди Фьолер и лекуващият онкологично заболяване нидерландец Луис ван Гаал също са сред спряганите имена.

След вчерашната загуба от Япония Руди Фьолер обяви, че днес националният отбор на Германия ще има тренировка. След нея ще проведе разговор с Ханзи Флик, за да бъде намерен изход от тежката ситуация на Бундестима.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!