Дженоа победи Ювентус с 2:1 в мач от 36-ия кръг на Серия "А". Торинци откриха резултата след фамозен гол на Дибала в 48-ата минута. Гудмундсон изравни резултата в 87-ата минута, а дълбоко в добавеното време капитанът Доменико Кришито от дузпа донесе успеха на "грифоните". След този успех домакините запазиха шансовете си за оцеляване като имат 28 точки и са на 18-ото място. Юве е на 4-ата позиция с 69.

Още в 5-ата минута Кийн стреля опасно към вратата на домакините, но топката мина над напречната греда. До почивката и Дибала пробва мерника си, но Сиригу действа отлично.

В 48-ата минута с брилянтен удар Дибала откри резултата, той отправи топката неспасяемо за вратаря в долния ляв ъгъл. Кийн отново реши да тормози Сиригу с удар в 65-ата минута, но вратарят беше на ниво и отрази.  Три минути по-късно Дибала също не сполучи.

Дженоа отвърна с удар на Амири в 71-ата минута, но гол нямаше.  Все пак домакините се върнаха в мача с гол на Гудмундсон, а пасът дойде от Амири в 87-ата минута на срещата.

Шчесни направи изумително спасяване в 90-ата минута, след като грешка в отбраната на "бианконерите" позволи на Амири да стреля от точката на дузпата, но вратарят се справи.

В добавеното време на срещата Кийн пропусна отличен шанс като на празна врата не намери целта.

Домакините получиха дузпа в петата минута на редовното време, а от бялата точка Доменико Кришито донесе трите точки на тима.