Огромен скандал беляза празненството за шампионската титла на Манчестър Сити във Висшата лига. След победата с 3:2 след обрат над Астън Вила, която гарантира първото място за тима на Пеп Гуардиола, фенове на „гражданите“ нахлуха на терена.

Това стана докато футболистите на „виланите“ все още не се бяха изтеглили от игрището. Така вратарят на тима от Бирмингам Робин Олсен стана обект на физическа атака от страна на привържениците на Манчестър Сити. Нападението се вижда от кадрите, показани от „Скай Спортс“.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Дори и стюардите и намиращият се наблизо треньор на Астън Вила не успяха да предотвратят атаката срещу 32-годишния шведски национален вратар. От кадрите става ясно, че Олсен понася няколко удара, като поне един от тях попада в главата му. Трябва да се отбележи, че той беше обект на атака и по време на самия мач, когато в близост до него падна хвърлена от трибуните димка.

Ръководството на Манчестър Сити се извини на гостите от Бирмингам и обяви, че започва разследване на случая. Ще бъдат прегледани записите от охранителните камери и виновниците ще понесат своите наказания.