Българският национал Димитър Рангелов, който бе преотстъпен от германския шампион Борусия (Дортмунд) под наем във втородивизионния Енерги (Котбус), ще претърпи днес операция на зъб.

"Веднага след като Рангелов разреши проблема със зъба и направи десетина пълноценни тренировки, той ще бъде титуляр и ще играе. Това е много важно за нас", сподели наставникът на Енерги Клаус-Дитер Волиц в интервю за “Lausitzer Rundschau” след завръщането на тима от подготовката в курорта Бад Вьорисхофен. Заради зъбните болки Рангелов е тренирал на индивидуален режим.

Волиц добави, че през новия сезон ще разчита много на българина. “Той е играч, който притежава борбеност и добро излъчване. Това се видя още в първите тренировки. Той има голям хъс, а това е полезно на отбора. Въпреки това не бива да очакваме, че още в първия мач ще бъде готов да се раздаде на 100%. Той няма да играе в ляво или в дясно, а в центъра на нашата атака. Ние изгубихме двама нападатели с напускането на Нилс Петерсен и Емил Юла, които си пасваха идеално”, каза още наставникът. /БЛИЦ