Българският национал Ивелин Попов от Спартак (Москва) е обект на интерес от страна на Трабзонспор, информира турското издание Sporx.com.

Любопитното е, че Попов е резервният вариант за тима от черноморското крайбрежие на Турция, след като трансфер на Джонатан Кафу от Лудогорец се оказва неосъществим заради високата цена на бразилеца.

Според информацията президентът на Трабзонспор Мухарем Уста и спортният директор на клуба Ерсун Юнал дори са били в София за проучване на възможността да вземат Кафу или Попов. Те са обещали да направят възможно най-високата оферта според бюджета им, за да опитат да привлекат българския национал, който е познат в Турция с престоя си в Газиантепспор в периода 2010-12 година.

Преди това те са били в Испания и Франция, където са преговаряли за други трансферни попълнения. Ерсун Юнал е потвърдил, че имат постигната договореност с трима играчи и водят преговори за още двама.

Предполага се, че въпросните двама футболисти са Ивелин Попов и Олег Иванов. Руският национал Иванов в момента е играч на Терек (Грозни).