Още един треньор не пожела да поеме Байерн, който търси наследник на Нико Ковач. Ралф Рангник е отказал да поеме баварците, съобщава „Билд“. По този начин 61-годишният специалист, наричан Професора, се присъедини към Томас Тухел (в момента начело на ПСЖ) и Ерик тен Хаг (Аякс), които също решиха да отклонят възможността да поемат германския шампион.

Рангник обаче е заявил, че се интересува от възможността да поеме Манчестър Юнайтед, ако „червените дяволи“ решат да се разделят с Оле Гунар Солскяер.

След отказа на Професора като фаворит за треньорския пост на Байерн се очертава Арсен Венгер. 70-годишният французин е изразил готовност да поеме баварците, но с условието, че това ще е краткосрочен ангажимент до края на сезона. Освен това неговият консултант Александър Вакер има отлични контакти в Мюнхен. Той е член на Байерн повече от 30 години и приятел с Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге. Не бива да се забравя, че в състава на баварците има петима френски футболисти - Кингсли Коман, Корентен Толисо, Бенжамен Павар, Люка Ернандес и Микаел Кюизанс.