Президентът на Байерн Ули Хьонес коментира раздялата с треньора Нико Ковач. Хърватинът напусна поста си в неделя, ден след тежката загуба с 1:5 като гост на Айнтрахт (Франкфурт).

„Нико беше подложен на чудовищен натиск. Сега отборът ще може спокойно да се готви за предстоящите мачове с Олимпиакос в Шампионската лига и с Борусия (Дортмунд) от първенството. Името на новия треньор ще обявим най-рано за следващото ни гостуване в Бундеслигата, което е срещу Фортуна (Дюселдорф) след три седмици“, обяви Хьонес пред „Билд“

Както е известно, временно начело на Байерн застана досегашният помощник-треньор Ханс-Дитер Флик. За негов асистент беше привлечен опитният Херман Герланд, който е бивш помощник на Луис ван Гаал, Юп Хайнкес, Пеп Гуардиола и Карло Анчелоти при работата им в баварския колос. Според слуховете Мирослав Клозе също може да назначен за асистент на Ханзи Флик.

В същото време стана ясно, че треньорът на Аякс Ерик тен Хаг е обявил, че остава начело на тима поне до края на сезона. 49-годишният холандец беше сред основните фаворити за наследник на Нико Ковач. Дори се говори, че представители на Байерн се провели срещи с агентите на Тен Хаг.