Байерн получи нов удар по амбициите си за участие на финал в Шампионската лига. Във вторник баварците гостуват на Олимпик (Лион) в полуфинален реванш от турнира, след като спечелиха първата среща с 1:0.

Германският гранд обаче има сериозни проблеми в защитата, след като се появи още един контузен бранител. 19-годишният Диего Контенто е под въпрос за мача заради мускулна травма.

Контенто бе един от вариантите за запълване на дупките в отбраната, тъй като по време на съботното равенство 1:1 с Борусия (Мьонхенгладбах) с контузии се оказаха Даниел ван Буйтен и Мартин Демикелис.

Треньорът Луис ван Гаал обяви, че Ван Буйтен и Демикелис ще пътуват за Лион, но участието им в двубоя е под въпрос. “Контенто има същият проблем като Ван Буйтен. Не съм сигурен дали ще може да вземе участие в мача”, заяви холандският специалист.

По-рано днес стана ясно, че Байерн няма да може да разчита на халфа Анатолий Тимошчук за гостуването си на Олимпик (Лион). Украинецът е повален от стомашен вирус. Баварците ще бъдат и без наказаните Франк Рибери и Даниел Пранич./БЛИЦ