Легендата на Реал (Мадрид) Раул Гонзалес Бланко приключва футболната си кариера след месец. 38-годишният испанец ще поиграе още 30 дни за Ню Йорк Космос, след което ще каже сбогом на играта, на която даде толкова много.
 
Раул направи първите си стъпки за големия футбол на 29 октомври 1994 година, когато излиза на терена срещу Сарагоса.

Само на 17 години Раул показва не само, че има качества да играе в Реал, но и че ще бъде помнен вечно от феновете на "белите".
 
Седмица по-късно Хорхе Валдано го хвърля в дербито с Атлетико на "Бернабеу" и той бележи срещу градския съперник за победата с 4:2.
 
Доскоро Раул бе голмайстор номер 1 в историята на Шампионската лига със 71 гола, преди да бъде задминат от най-добрите в последните години - Кристиано Роналдо и Лионел Меси.
 
Последният мач и последният гол на Раул за Реал са на 24 април 2010 година при победата с 2:1 над Сарагоса на стадиона, на който започва футболният път на легендата на Реал "Ла Ромареда".
 
Раул остава в историята на Реал с 323 гола в 741 мача за "белите", които го превръщат в истинска легенда на клуба. За годините си в Реал нападателят печели шест пъти титлата в Испания, четири пъти Суперкупата на страната, три пъти Шампионската лига, два пъти световната клубна купа и веднъж Суперкупата на УЕФА. Следват трансфери в немския Шалке, катарския Ал Садд и американския Ню Йорк Космос.
 
За испанския национален отбор Раул има 102 мача и 44 гола, но остава встрани от големите успехи на Ла Фурия в последните години. Конфликт с покойния Луис Арагонес заради нередовното участие на Реал в националния отбор го вади от тима за големите успехи след 208 година, когато испанците последователно печелят две европейски (2008 и 2012) и една световна титла (2010).
 
Преди няколко дни Раул обяви, че настоящият сезон в Ню Йорк Космос ще е последният му на терена, след което ще започне да се подготвя за треньорска кариера.
11.jpg
22.jpg
графики: marca.com