Европейската квалификация между Сърбия и Албания се превърна в истинска война. Още преди мача се очакваше, че може да се стигне до провокации и затова беше взето решение на стадион "Партизан" да не присъстват албански фенове. Инциденти обаче имаше и то грандиозни. В края на първото полувреме над терена прелетя албанско знаме, което предизвика бой между футболистите на двата отбора, а после и между полицията и част от сръбските запалянковци.

От трибуните слезе известният футболен хулиган Иван Богданов, наричан още "мъжа в черно" или Иван Грозни. Той е един от лидерите на агитката на Цървена звезда и стана популярен преди четири години, когато запали албанско знаме по време на мача Италия - Сърбия и след това бе пратен в затвора. "Той удряше албански футболисти", пише "ГазетаБлиц" в Албания.

Премиерът на Албания Еди Рама пък нажежи допълнително обстановката. Той написа доста провокативен коментар на страницата си в социалната мрежа Facebook: “Гордея се с всички футболисти”. „Съжалявам за съседите, които допуснаха целия свят да стане свидетел на тази грозна картина“, добави Еди Рама.

По неофициална информация братът на премиера на Албания – Орфи Рама е арестуван заради съмнения, че е провокирал случилото се на стадион „Партизан“ в Белград, управлявайки безпилотното самолетче, което развя албанското знаме над терена.

Всички албански медии заливат с похвали футболистите. На една от снимките се вижда как Таулант Джака от Албания се готви за удар срещу над десетина сръбски национали. "Той не се страхува да се изправи срещу 12 сръбски играчи", пишат в страната. Медиите в Албания публикуват и доста снимки на пострадали футболисти след мелетата.