Христо Стоичков стана пророк далече от родината си. Най-големият български футболист вече е цар в ЮАР и докосва титлата още в първия си сезон като треньор на Мамелъди Съндаунс. Горди сънародници основаха фенклуб на името на Камата в Кейптаун - на 1500 км от неговия дом и клуб в Претория. Идеята възникнала при първата среща на мегазвездата с нашенците, а на 6 февруари Камата ще гостува за официално поливане на клуба.

Маршът на Стоичков към короната продължи с победа над шампиона и тотален властелин на футбола в ЮАР в последните две години Суперспорт Юнайтед. “Бразилците” на Камата удариха лидера с 1:0 в дербито на Претория и вече са само на 3 т. от него. Мамелъди е с по-лесна програма и има да доиграва 51 минути от прекратен мач, в който води с 1:0. При равни точки отборът на Стоичков ще има предимство и трусът в южноафриканския шампионат е неизбежен. Отборът, който миналата година завърши на 9-о място, ще детронира Суперспорт, смятан за непобедим в страната домакин на световното догодина.

На трибуните се събра българска агитка с трибагреници, водени от собствениците на месарница №1 в Йоханесбург братя Калоянови, информира "Труд". Камата осигурил пропуски за тях в ложите. /БЛИЦ