И вторият полуфинален реванш от Купата на Италия между Наполи и Интер може да бъде отложен, информират авторитетните издания „Гадзета дело Спорт“ и „Република“, позовавайки се на високопоставени правителствени източници.

По програма срещата трябва да се проведе утре от 21:45 часа. Първият двубой, игран на 12 февруари, завърши с победа на неаполитанците с 1:0 като гост.

Както е известно, вчера беше отложен и реваншът между Ювентус и Милан (1:1 в първата среща). Поводът е тежката ситуация с епидемията от коронавирус в Италия.

Вчера е проведена среща между представители на правителството, италианския футболен съюз, Наполи и Интер. Идеята е била мачът да се играе пред празни трибуни. Тази сутрин собственикът на неаполитанския тим Аурелио де Лаурентис е обявил, че не е съгласен с това условия. Сега се чака решение на италианските власти дали мачът ще бъде отложен.

„Все още нямаме информация. Ще трябва да приемем каквото и решение да бъде взето“, коментира изпълнителният директор на Интер Бебе Марота.