Отмененият гол на Али Соу за Ростов при вчерашната загуба с 0:1 като гост на Химки разбуни духовете в Русия. Нападателят, който играе за руския тим под наем от ЦСКА се разписа в 71-ата минута, но попадението беше отменено след решение на ВАР. Шефът на Съдийската комисия към Руския футболен съюз Ашот Хачатурянц коментира ситуацията и призна, че очевидно е направена грешка от хората, които са гледали повторенията на ситуацията.

„Това е грешка. Засадата е установена от ВАР. Техническо решение, което остана на съвестта на специалистите от ВАР. Не знам и защо главният съдия не бе поканен сам да изгледа ситуацията. Не искам да произнасям присъда преди да сме анализирали в детайли ситуацията. Но може би си струва да говорим за ниската квалификация на онзи млад съдия, който седеше на ВАР“, обяви съдийският шеф.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„В тази връзка имам въпроси към хората, отговорни за обучението на специалисти. Ако нивото там е изключително ниско, това естествено не ме устройва! Истината е, че ВАР помага много. Поправени са огромен брой грешки. Просто трябва да технологията да се приложи правилно", допълни Хачатурянц.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ali Sowe (@boysowe)