Бившият нигерийски национал Кристиан Ободо бе отвлечен и заключен за часове в багажника на кола, разказа самият той.

37-годишният халф сложи край на кариерата си през 2017 година. Преди това той бе част от Удинезе, Перуджа, Фиорентина и Торино. През сезон 2011/2012 Ободо бе преотстъпен под наем на Лече, където бе съотборник на българския нападател Валери Божинов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Преди осем години Ободо отново имаше подобни проблеми, но пред радио Brila той разказа, че преди дни отново е бил отвлечен в родината си Нигерия, а впоследствие освободен.

„Беше доста неприятно. Заключиха ме в багажника на кола в жегата. Похитителите ми разказаха как са загубили пари, залагайки на Нигерия. Не ме нараниха, но често да ви кажа не мога да разбера кой иска да преживявам всичко това повторно“, разказва Ободо.

През 2012 година бронзовият медалист от Купата на Африканските нациите (2006) отново бе отвлечен от въоръжени бандити, когато влязъл в църква. Те го отведоха в неизвестна посока, а впоследствие поискаха 190 хиляди долара откуп за свободата му. В крайна сметка нигерийският национал бе освободен в хода на спецоперация на правоохранителните органи в африканската страна.

Припомняме, че Ободо беше спряган на два пъти за ново попълнение на родния ЦСКА през 2001 година, когато беше на проби, но не беше одобрен от Александър Станков и отново през 2012 година, но така и не заигра на "Българска армия".