Халфът на Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс ще пропусне старта на подготовката заради нови здравословни проблеми, заяви мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън. 29-годишният бивш английски национал постоянно е измъчван от контузии, които го извадиха от игра от септември 2008 година. В края на изминалия сезон Харгрийвс изигра само 45 минути за резервния отбор и влезе като резерва в 89-ата минута в последното гостуване на Манчестър Юнайтед от изминалата кампания - срещу Съндърланд.

Добрите новини за Фъргюсън са, че възстановяването на останалите контузени играчи - Антонио Валенсия, Нани и Майкъл Оуен, върви по план и повечето от тях ще бъдат готови за началото на новия сезон. Рио Фърдинанд все още е под въпрос за дебютния мач от новата кампания - домакинството срещу Нюкасъл (16 август), докато Андерсон ще е на линия в края на септември.

“Лошите новини са, че Оуен Харгрийвс няма да бъде готов за началото на сезона. Не знам кога ще може да се върне. Антонио Валенсия и Нани би трябвало да са готови за старта. Майкъл Оуен се справя страхотно - работи ежедневно във фитнеса. Не мисля, че ще е готов за лагера в Америка, но ще е на линия за първите мачове. За Рио Фърдинанд е много важно с какви темпове ще се подобрява състоянието му в следващите няколко седмици. Андерсон също работи здраво, но ще бъде готов към края на септември", каза Фъргюсън./БЛИЦ