Палермо прекъсна черната си серия. Сицилианците най-после записаха победа в Серия "А", обръщайки в страхотна драма Дженоа с 4:3 като гости. Ивайло Чочев остана резерва за Палермо.

Отборът на българина беше закъсал след серия от десет поредни загуби във всички турнири, от които девет в Серия "А" и общо 11 двубоя без успех. Палермо остава на предпоследно място с едва 9 точки, само 1 пред последния Пескара.

Джовани Симеоне откри за домакините още в 4-ата минута, но малко преди почивката Робин Куаисон (42) успя да изравни.

Дженоа отново излезе напред в резултата в 57-ата минута с втори гол на Симеоне. Нападателят в 65-ата пък асистира на Никола Нинкович за 3:1. Пасивът обаче не отчая гостите, които се втурнаха в отчаян щурм в търсене поне на ремито. В 69-ата Алесандро Диаманти изведе Едуардо Голданига в чиста позиция и той намали на 2:3.
Голямата драма настъпи в последните минути на срещата. Андреа Рисполи (88) с прецизен изстрел изравни - 3:3. Македонецът Александър Трайковски вкара за 3:4 секунди преди края и се превърна в големия герой за Палермо.

Домакините завърши с човек по-малко, след като в добавеното време Матия Перин получи директен червен картон за грубо нарушение.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"- ТУК!