Новият треньор на Ливорно Кристиян Панучи похвали централния нападател на отбора Андрей Гълъбинов. Българинът, който изненадващо бе пренебрегнат заради Валери Божинов за евроквалификацията с Италия (2:2), донесе победата на тима си с 1:0 над Ланчано.

"Първият гол и първата победа бяха важни за нас след трите поредни загуби. Гълъбинов вкара много красиво попадение и съм доволен от това, което показа за тима. Той имаше нужда да намери себе си. Тук, в Ливорно, има някои, които недоволстват от него поради отказа му да поднови своя договор. Разговаряхме и го помолих да бъде спокоен и да покаже това, което може.

Най-вече заради себе си, за да промени своята съдба. Той работи изключително професионално, както и останалите момчета, и се стара много и направи голям мач. Успехът е важен, но не трябва да гледаме класирането. Имахме много проблеми и днес, когато Ланчано взе инициативата. Затова трябва да работим и да мислим мач за мач. Имаме много неща да оправяме", коментира Панучи.

В класирането Ливорно е на седмо място с 50 точки от 34 мача. Със същия актив са още шестият Специя и осмият Перуджа. Разликата с позицията за плейоф, където е Виченца, и тази за директно класиране за Серия "А", където е Болоня, е съответно три и шест точки. Лидер е Карпи с 68 т.