Съперникът на Лудогорец в Шампионската лига Пари Сен Жермен разгроми Рен с 4:0 в мач от 12-ия кръг на френската Лига 1. С този успех отборът на треньора Унай Емери се изравни с Монако по точки (по 26), а лидерът Ница е с 29.

Опълчението на гостите издържа около половин час на „Парк де Пренс”. В 31-ата минута Единсон Кавани засече центриране от корнер с глава, топката се отби от гредата, рикошира във вратаря Беноа Костил, оттам отскочи от капитана на Рен Желсон Фернандес и пресече голлинията - 1:0. В 42-ата минута отново Фернандес сбърка пред собственото наказателното поле, а Кавани елегантно прехвърли излезлия напред вратар за 2:0. Уругваецът обаче се контузи точно при головия удар и беше заменен от Хесе Родригес още преди почивката.

Адриен Рабио с далечен удар опъна мрежата за 3:0 в 67-ата минута. Домакините не намалиха натиска и логично се стигна до още положения пред вратата на Костил. В 79-ата минута Бен Арфа асистира на Верати, който съвсем сам бе оставен от въздуха да засече и оформи крайното 4:0. В добавеното време резервата Тиаго Мота уцели още веднъж гредата след удар с глава.