Партизан спечели за 12-и път в своята история Купата на Сърбия, след като в скандален финал победи Войводина (Нови Сад) с 2:1.

Мачът започна с 25-минутно закъснение, тъй като феновете на Войводина не успяха да пристигнат навреме на „Мала Маракана”. Принс Тагое откри в 16-та минута в полза на Партизан за 1:0, но масиран натиск на Войводина след почивката доведе до изравнително попадение за 1:1 на Даниел Мойсов в 63-ата минута.

Девет минути по-късно обаче реферът Веселинович отсъди дузпа в полза на Партизан, за нарушение на голмайстора Мойсов срещу другия голмайстор Тагое. Звонимир Вукич реализира наказателния удар, а напрежението ескалира до краен предел в 80-та минута, когато арбитърът отмени нов гол на Мойсов, за фаул срещу Стефан Савич в пеналта.

В 82-ата минута пък играчите на Войводина напуснаха демонстративно терена, недоволни от съдийските отсъждания. След дълги преговори между футболисти, ръководство и фенове на Войводина, съдията Веселинович прецени, че няма за кога да продължава двубоя, и свири край на финала, а така Партизан спечели и трофея. /БЛИЦ