Бившият треньор на ЦСКА Павел Дочев е сред вариантите за наставник на германския Оснабрюк, твърдят германските медии.
 
Клубът от Долна Саксония в момента води битка за оцеляване във Втора бундеслига и заема 16-о място пет кръга преди края. Оснабрюк има аванс от три точки пред 17-ия Рот-Вайс Оберхаузен.
 
Отборите на 17-а и 18-а позиция изпадат директно от Втора бундеслига, докато 16-ия играе бараж за оставане срещу третия от Трета лига.
 
В началото на седмицата начело на Оснабрюк застана Хайко Флотман, но той със сигурност ще остане на поста до края на сезона. За вероятен негов наследник се сочи Павел Дочев. Друг вариант е опитният треньор Петер Нойрурер.
 
През този сезон Дочев на два пъти бе уволняван. Той започна първенството в “А” група начело на ЦСКА, но в средата на август бе освободен. След това пое германския третодивизионен Зандхаузен, но на 14 февруари бе уволнен.
 
През последните месеци името на 45-годишния българин бе свързвано с Арминия (Билефелд), който от лятото ще има нов треньор. Дочев бе на интервю в Шалке 04 като възможен вариант за наставник на втория отбор, но това бе преди уволнението на Феликс Магат./БЛИЦ