Авторитетното френско футболно издание "Франс Футбол" обмисля възможността да награди звездата на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски със Златна топка за предходната 2020 година. Тогава анкета за най-добър футболист в Европа не се проведе, но полякът беше смятан от мнозина за номер 1, а през тази година остана втори.

Това предизвика много критики от страна на специалисти и фенове, а победителят Лионел Меси публично призна, че Левандовски е бил над всички през 2020 година. Ден по-късно главният редактор на "Франс Футбол" Паскал Фере обяви, че той и колегите му ще помислят как да възнаградят постигнатото от Левандовски.

„Това, което каза Меси, беше добро и умно. Но мисля, че не трябва да вземаме такива решения много бързо. Трябва да се позовем на принципите на демократичните избори. Не можем да сме сигурни, че Левандовски щеше да спечели Златната топка миналата година. Не можем да знаем със сигурност, защото нямаше избори. Но честно казано, Левандовски щеше да има отличен шанс да спечели миналата година“, заяви Паскал Фере.


колаж: Интернет