ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Българските футболисти на руския Амкар Георги Пеев и Захари Сираков бяха изхвърлени от отбора по абсурден начин от треньора Станислав Черчесов. Двамата бяха пратени да тренират с дубъла. За странната случка веднага се появиха множество версии. Ето какво каза Пеев пред в. “Известия”:

“Честно да си призная, аз не мога да дам отговор на въпроса защо бяхме отстранени от отбора. Със Захари Сираков за първи път се сблъскваме с такъв случай. Само ще ви кажа, че никакъв повод не сме давали за такова отношение. Не можем да разберем решението на треньора. Досега не е имало никакви спорове и конфликти ситуации между нас”, заяви Пеев.

Бившият български национал разказа и какво се е случило, как е възникнал инцидента с Черчесов. “Цялата ситуация е много странна. Той нищо не ни казвал. Не знаехме, че вече не влизаме в неговите планове, че не си изпълняваме задълженията на тренировка или, че не изпълняваме треньорските указания. Поискахме да ни даде някакво обяснение, а той отвърна само, че това е негово лично решение и не е длъжен да го мотивира пред никого. Извика ме след тренировка и ми каза: “Струва ми се, че вие със Захари приемате моите решения негативно?”. Отвърнах му: “Не, на мен, напротив ми харесва, че ни предлагате различни тактически варианти, че играем с остър пас, че пазим дистанцията между отделните линии”.

После добавих: “Струва ми се, че вие се отнасяте към мен така, все едно съм направил нещо лошо? Защото вече не ми позволявате да изпълнявам стандартните положения, от които бележехме толкова много голове?”. Треньорът ме погледна учудено и рязко изтърси: “Ти преди ефикасно ли изпълняваше статичните?”. Отговорих: “Оставам с впечатление, че аз вече не мога да бъда полезен на отбора”. Той отново ме попита: “Така ли мислиш?” Разделихме се. По-късно, след едно от заниманията той се приближи до мен с изкривено от злоба лице и ми каза: “Ето, отсега нататък аз няма да разчитам на теб”, а после се провикна по мой адрес: “Болен кучи син”.

На въпрос на журналиста какво се е променило в отбора след идването на Черчесов, българинът отговори: “Единственото, което се запази от времето на предишните треньори е това, че продължавам да бия дузпите. Щеше да изглежда смешно, ако ме лишат и от тази възможност. Вкарвал съм по 11-12 дузпи подред. И по време на подготовката вече с Черчесов продължавах да бележа. Нито веднъж не подведох треньора. В създалата се сега ситуация все още не зная как ще действам. Получи се много грозна сцена. Не разбирам какво искаше да демонстрира Станислав Черчесов с това си поведение, но ситуацията наистина е абсурдна.

Въпреки това, съм сигурен, че ние със Захари ще излезем с високо вдигнати глави. Аз няма от какво да се срамувам. В Амкар има и други български футболисти. Нищо не искам да казвам за тях, за да не им навредя. Не зная как ще възприеме думите ми старши треньорът. По-добре да си замълча”, призна Пеев. Ветеранът все още не е говорил с президента на клуба. “Трудно ще е да останем в Амкар. Чакаме, докато някой от ръководството не ни повика и не ни обясни какво се случва. Аз искам да остана, защото за шест години в Перм клубът ми стана като роден. Надеждата умира последна. Няма от какво да се срамувам, дори да се наложи да си тръгна. Готов съм да работя с Черчесов, въпреки всичко. Нямам нищо против треньора. Не разбирам обаче защо той има такова отношение към нас.

В главата ми се въртят няколко варианта. Ще видим. Но пак повтарям: никакви спорове и конфликти не сме имали нито аз, нито Сираков с Черчесов, подчерта Пеев. - Не зная дали треньорът ни ревнува, че имаме такъв авторитет в Амкар, както на терена, така и в съблекалнята. Не виждам какво лошо има, ако в отбора сме няколко опитни и авторитетни футболисти? Как в това може да се види негатив за треньора? Ако се стигне до раздяла с Амкар искам да изразя голямата си благодарност към феновете за това, че толкова години вярно ни подкрепяха. Към мен се отнесоха и сега много топло. Където и да ме отведе моят футболен път, аз винаги ще желая само най-доброто за Амкар. Пожелавам на феновете повече щастливи моменти с любимия отбор.”

Според близки до Пеев новият треньор е започнал буквално да се гаври с двамата българи. Още с идването си е сменил местата им на терена. Черчесов е пратил Захари Сираков на позиция пред Георги, карал е юношата на Локомотив (Сф) да играе като бек и др. такива. Нашите бивши национали са били бесни от създалата се ситуация, но стриктно са изпълнявали треньорските задачи.