Легендата на бразилския и световен футбол Пеле смята, че липсата на класически голмайстор с голямо име ще бъде най-големият проблем за Бразилия на предстоящото световно първенство от 12 юни до 13 юни.

„За първи път в историята Бразилия е по-добре в защита, отколкото в нападение. Бразилия винаги е била отбор на попаденията и голмайсторите. Този път имаме истински проблеми с нападателите”, сподели Краля на футбола пред журналисти в Сао Пауло.

Според 73-годишната легенда обаче въпреки трудностите в атака „кариоките” разполагат с добър състав. „Най-хубавото за Селесао и Неймар е, че той играе от осем месеца на високо ниво в Барселона. Не трябва обаче цялата тежест на Световното да пада върху неговите рамене”, допълни Пеле, който в своята кариера има реализирани 1283 гола.

Възможен голмайстор с екипа на „кариоките” за Пеле бил роденият в Бразилия Диего Коста, който обаче избра да играе за националния отбор на Испания. „Би било голямо обогатяване на състава, ако той играеше за Бразилия. Той е напълно готов, защото играе в Европа”, завърши Краля на футбола.