Краля на футбола Пеле направи първото си публично изявление след информацията на сина си Единьо, който обяви, че баща му иска да излиза от дома си, за да не се срамува пред хората, че му се налага да ходи с помощна на специална масичка.

„Добре съм. Продължавам да приемам добре физическите си ограничения по най-добрия начин и възнамерявам да продължа да търкалям топката“, заяви 79-годишният трикратен световен шампион с Бразилия.

През 2015 г. Пеле се подложи на операция на простата, а през миналата година беше приет в болница с уринарна инфекция. Неговите приятели обаче са категорични, че януари 2020 г. е бил най-натовареният му месец от години. Футболната легенда участва в редица рекламни фотосесии и съдейства на британски режисьор, който прави документален филм за живота му.

„Изпълнявам всичките си ангажименти, които са отбелязани в работния ми календар. Имам добри и лоши дни. Това е нормално за хора на моята възраст. Не се плаша. Мотивиран съм и сигурен в нещата, които върша“, допълни Краля на футбола.