Спряганият за сигурен нов мениджър на Манчестър Сити Мануел Пелегрини коментира част от психологическите тънкости, които му помагат да е успешен треньор.

“Аз съм диктатор, защото футболистите трябва да ме слушат и да изпълняват нарежданията ми. Но аз съм и демократ, защото трябва да ги убедя в това, че трябва да го правят”, коментира Пелегрини.

“Ако искаш да си треньор, трябва да умееш да показваш авторитет. Треньорът трябва да е лидер. Той води 25 футболисти на различна възраст, с различен манталитет, особености на характера. Те са със собствено его, но трябва да умееш да ги убедиш в общата цел”, продължи Пелегрини.

Той разкри и защо, като треньор на Виляреал е уволнил Хуан Роман Рикелме, след като плеймейкъра поискал отпуск по семейни причини.

”Това не беше допустимо в онзи момент. Ако ме попитате, дали бих го уволнил и сега, отговорът ми ще е същия – да”, завърши Пелегрини.

Той се очаква да поеме Манчестър Сити след края на сезона, когато “гражданите” трябва да уредят взаимоотношенията си със сегашния му клуб Малага.