Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Манчестър Сити уволни официално мениджъра Роберто Манчини. Това се случи точно година след спечелената шампионска титла на Англия.
В официалното съобщение на сайта на клуба бе обяснено, че решението е взето трудно от собственика на клуб Ал Мубарак и е било плод на внимателна оценка на изминаващия сезон.

"Манчестър Сити със съжаление съобщава, че Роберто Манчини бе освободен от поста мениджър на клуба. Това беше трудно решение за собственика и за Борда, но е резултат от планиран преглед на събитията през сезона, който бе направен по-бързо с оглед спекулациите около Манчини. Взимаме това решение по-рано от уважение към него. Въпреки усилията на всички, клубът не успя да постигне нито една от заявените цели за този сезон с изключение на класирането за Шампионска лига", гласи съобщението.

До края на сезона "гражданите" ще бъдат водени от досегашния помощник-треньор Брайън Кид, който ще бъде временен мениджър.

Чашата на търпението на собствениците на клуба преля след сензационно загубения финал за ФА Къп с 0:1 от Уигън. След двубоя Манчини обяви, че няма да си тръгва и ще остане през следващия сезон. Само часове по-късно обаче смяната вече е факт. Освен това тимът рано загуби битката за шампионската титла на Англия от Манчестър Юнайтед и за втора поредна година не можа да излезе от груповата фаза на Шампионската лига.Под ръководството на Роберто "гражданите" спечелиха шампионската титла (2011/12), Купата на Англия (2010/11) и Суперкупата на Англия (2012).

За заместник на италианеца от лятото се спряга усилено треньорът на Малага Мануел Пелегрини.