Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини се извини за объркването по време на гостуването срещу Байерн (3:2) в последния кръг от груповата фаза в Шампионската лига. В щаба на „гражданите” допуснали грешка в сметките, като си мислели, че трябва да победят с три гола разлика в Мюнхен, за да изместят Байерн от първото мясо. Всъщност на английския гранд му бе нужен само още едно попадение, за да финишира пред баварците и да чака по-благоприятен жребий за 1/8-финалите, който ще се тегли на 16 декември (понеделник) от 13:00 часа българско време.

„Преди началото на мача знаех, че трябва да спечелим с 3:0, след като ни победиха с 3:1 на "Етихад" през октомври. Когато вкараха първия гол, си помислих, че 3:1 няма да ни бъде достатъчно, тъй като те имат по-добра голова разлика. Мислех, че трябва да победим с 4:1. Когато вкараха втори гол, спрях да мисля какво може да се случи, ако ние вкараме четири гола. Това бе моя грешка, защото няма много отбори, които да могат да вкарат четири гола на Байерн. Осъзнавам напълно грешката си, но не мисля, че тя имаше последствия върху представянето ни, защото и така ние се опитвахме да вкараме четвърти гол”, коментира Пелегрини.

„Извинявам се от мое име и от името на тима, че не успяхме да вкараме четвърти гол. Не се притеснявам от това срещу кого ще се паднем на 1/8-финалите. Не мисля, че някои отбори са по-слаби от други. Това са 16-те най-силни отбора, така че няма разлика за нас. Вярвам, че самочувствието, което получи тимът след тази победа, е много по-важно от това да завършим на първо място в групата", допълни чилийският специалист.