Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини сподели, че неговият отбор е допуснал глупава загуба при визитата си на Челси (1:2) в дербито от 9-ия кръг на Висшата лига най-вече заради грешката между вратаря Джо Харт и Матия Настасич. Чилиецът вече се колебае дали да остави Харт титулярен страж на тима.

„Паднаха по изключително лош сценарий. Контролирахме ситуацията през второто полувреме, но направихме непростима грешка, която ни струва изключително скъпо. Не смятам, че сега е моментът, за да кажа кой измежду Джо Харт и Матия Настасич трябваше да вземе топката. Те ни вкараха гол и ние ще трябва да анализираме допуснатата грешка“, ядосваше се наставникът на „гражданите”.

„Мисля, че през първото полувреме Челси имаше един шанс и успя да вкара. Те също така имаха и един удар в гредата. През второто полувреме обаче ние създадохме две или три отлични възможности за гол, от които не се възползвахме“, каза още чилийският специалист.

„Ще преценим дали Джо Харт ще остане нашия първи избор за титулярен вратар. Какво мисля за представянето на моя вратар? Ще анализираме ситуацията. Трябва да питате него дали е уверен. Загубихме по много глупав начин. Допуснахме вече три поражения при гостуванията ни този сезон“, завърши Пелегрини.