Треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола направи интересно изказване на пресконференцията преди първия 1/4-финал с Манчестър Юнайтед, който е във вторник от 21:45 часа на "Олд Трафорд". Спецът смята, че "червените дяволи" не бива да бъдат отписвани, колкото и неубедително да се представят от началото на сезона.

"Когато се засякохме със сър Алекс в Ню Йорк, той ме покани в един хубав ресторант. Но тъй като моят английски не е много добър и тъй като той понякога говори много бързо, може би затова не разбрах, че ми прави предложение. Наистина имахме един много хубав момент заедно", припомни си Гуардиола.

"Нито един треньор в света не иска да бъде фаворит преди мача. Но аз не мога да направя нищо и трябва да приема това. През миналия сезон Байерн спечели всичко, а през този спечели шампионската титла на Германия седем кръга преди края. Но знам добре с какъв отбор ще се срещнем във вторник. Може би те не са добри в първенството, но са добри в Шампионската лига. Когато видя Рууни, Видич, Рио, Уелбек, знам, че няма как да ни бъде лесно срещу тях. Те не играят може би добре в първенството, но имат способностите да решат всеки мач", добави Гуардиола.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2013/14 - ТУК
ПРОГРАМА НА ЕЛИМИНАЦИОННАТА ФАЗА НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК