Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола смени тона преди първия полуфинал в Шампионската лига с Реал (Мадрид). Двубоят е на 27 април (сряда) в Мадрид. Пеп, който е известен с джентълменско си поведение, нападна и не спря да се заяжда с колегата си Жозе Моуриньо.

“Разбрах, че португалските медии съобщават, че УЕФА е избрала за съдия сънародник на Моуриньо за първия полуфинал. Сигурен съм, че той ще бъде много щастлив, така както беше миналата година“, каза Пеп. Миналата година в първия полуфинал в Лигата между Интер и Барса свири португалският съдия Бенкуеренса. Сега според информациите от Португалия съдия на полуфинала Реал – Барса щебъде друг португалец – Педро Проенса.

“Всички вече ги виждат на финала. Разбирам защо е така. Те спечелиха Купата на краля, а освен това разполагат с много широк състав“, допълни Гуардиола.

“Този път няма да можем да спазим нашата традиция да пътуваме в деня на мача, тъй като УЕФА изисква всеки гостуващ тим да пристига с ден по-рано. Нищо. Така поне ще установим колко още е пораснала тревата на „Бернабеу“, завърши треньорът на Барса, напомняйки за шампионатния мач между двата тима преди седмица, който се игра на неподстригания умишлено терен на мадридския стадион./БЛИЦ