Барселона продължава с перфектния си старт на сезона в Примера дивисион, след като записа пета поредна победа и в мач от 5 кръг се наложи с 2:0 при гостуването си на Малага. По този начин каталунците настигнаха Реал (Мадрид) в челото на класирането.

Ибрахимович се нуждаеше от само 10 минути, за да вкара петия си гол за пет мача, след като в 29-ата минута влезе като резерва на мястото на получилия контузия Тиери Анри. Лионел Меси прехвърли статичната защита на Малага, а шведският национал овладя на гърди и простреля вратата.

Защитникът Жерар Пике довърши домакините след фаул, изпълнен от Шави. В 56-ата минута Пике замени Дмитро Чигринский, който получи някакъв проблем в коляното, и се разписа три минути по-късно. В мач изпъстрен с жълти картони, защитникът на Малага Велигтон трябва да се чувства късметлия, че не получи червен картон, след като телевизионните повторения показаха грубото му отношение към глезените на Лео Меси.

Все пак реферът отстрани помощник-треньора на Барса Тито Виланова заради бурни протести, а пет минути преди края нападателят на Малага Алберт Лука получи директен червен картон за грубо влизане срещу Даниел Алвеш.

“Това бе един груб мач, който ни коства жертви, заяви треньорът на Барселона Пеп Гуардиола. – Що се отнася за надпреварата с Реал (Мадрид) за титлата все още е рано за прогнози. Те са силни икономически, но и ние имаме силни финанси. Разликата между двата тима ще бъде направена от играчите и в този смисъл, ние имаме предимство.”

В късния съботен мач, изравнителен гол на Макси Родригес в последната минута помогна на Атлетико (Мадрид) да измъкне точка при гостуването си на Валенсия (2:2). Преди гола на аржентинеца, “прилепите” изглежда щеше да вземат пълния комплект точки, след като попадения на Пабло Ернандес и Давид Вия заличиха ранния аванс, който Серхио Агуеро даде на “дюшекчиите”.

Равенството бе добре дошло за Атлетико, но той все още няма победа от началото на сезона и напрежението все още е върху треньора Абел Ресино. Феновете на Валенсия също са недоволни от своя треньор Унай Емери и размахаха белите кърпички след края на мача. “Прилепите” са на пето място в класирането, на седем точки от лидерите Реал и Барса, докато Атлетико е трети отзад напред с актив от само 3 точки./БЛИЦ

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН, 5 КРЪГ
От събота, 26 септември
Реал (Мадрид) – Тенерифе 3:0
1:0 Карим Бензема (48), 2:0 Карим Бензема (58), 3:0 Кака (78)

Атлетик (Билбао) – Севиля 0:4
0:1 Ренато (5), 0:2 Алваро Негредо (20), 0:3 Фреди Кануте (45), 0:4 Хесус Навас (75)

Малага – Барселона 0:2
0:1 Златан Ибрахимович (39), 0:2 Жерар Пике (59)

Валенсия – Атлетико (Мадрид) 2:2
0:1 Серхио Агуеро (7), 1:1 Пабло Ернандес (25), 2:1 Давид Вия (27), 2:2 Макси Родригес (90)

В неделя, 27 септември
18:00 часа Еспаньол – Херес
Баланс: нямат играни мачове

18:00 часа Майорка – Валядолид
Баланс: 22 мача, 8 победи за Майорка, 7 равенства, 7 победи за Валядолид

18:00 часа Осасуна – Спортинг (Хихон)
Баланс: 36 мача, 12 победи за Осасуна, 7 равенства, 17 победи за Спортинг (Хихон)

18:00 часа Алмерия – Расинг Сантандер
Баланс: 4 мача, 1 победи за Алмерия, 1 равенства, 2 победи за Расинг Сантандер 

20:00 часа Сарагоса – Хетафе
Баланс: 8 мача, 2 победи за Сарагоса, 3 равенства, 3 победи за Хетафе

22:00 часа Депортиво (Ла Коруня) – Виляреал
Баланс: 20 мача, 9 победи за Депортиво (Ла Коруня), 4 равенства, 7 победи за Виляреал

Заб.: Посочените баланси са само за мачовете между отборите в Примера дивисион.