Бившият треньор на АЕЛ (Лимасол) Ивайло Петев заяви, че ще отношенията му с кипърския тим ще бъдат решени в съда. АЕЛ уволни българския специалист, а като причина изтъкна високите финансови изисквания на Петев при преговорите за удължаване на договора му. Бившият треньор на Лудогорец обяви, че поема отговорността за слабото представяне на тима, но отрече, че е искал повече пари от кипърците.

„Мога да кажа много неща, но няма да коментирам тъй като различията ми с АЕЛ ще се решат в съда. Трябва да благодаря на феновете и на всички в отбора. Това беше първата ми работа извън България. Чувствах се прекрасно в Лимасол през последните 13 месеца. Всичко беше много разочароващо след загубата на титлата в последния мач миналия сезон, но избрах да остана в АЕЛ и да играем в Шампионска лига. Имах много добри оферти от финансова гледна точка. Липсата на опит, обаче ни лиши да направим нещо запомнящо се, а загубите породиха негативизъм спрямо отбора и лошите резултати зачестиха.

През последните два месеца се случиха странни неща.Това е всичко, което мога да кажа. Главната отговорност е моя, всички направихме грешки. Ситуацията беше такава, че всички искаха да си тръгна. Информациите за парите, които съм искал от АЕЛ, не са верни. Не искам да влизам в спорове. Времето е най-добрият лекар, то ще покаже кой крив и кой прав”, каза Петев на пресконференция в Кипър.