Изпълкомът на БФС се събира спешно заради уволнението на Любослав Пенев, разбра БЛИЦ. Вече разкрихме, че селекционерът няма да продължи да води България след резила - 1:1 с Малта, а фаворит за поста му е Ивайло Петев. Последният от вчера е без работа, след като ръководството на кипърския АЕЛ (Лимасол) прекрати договора му.

БЛИЦ научи, че в четвъртък Изпълкомът се събира на заседание, след което ще бъде официално обявена раздялата с Пенев. Не е тайна, че селекционерът е недолюбван от няколко от членовете на висшия ръководен орган, оглавяван от Борислав Михайлов. Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков вече призова Пенев да покаже достойнство и сам да си тръгне, а отдавна срещу треньора се изказват Венцеслав Стефанов и Кирил Домусчиев.

При разговорите си днес с членове на Изпълкома Пенев е бил категоричен, казвайки, че няма да подаде оставка. Треньорът претендира за солидна неустойка. Очаква се БФС и Пенев да стигнат до съд, като преди това Михайлов и компания ще го махнат от националния отбор.

"ШОУ": Ивайло Петев фаворит за наследник на Любослав Пенев

Нашата група "Н" за европейските квалификации