Българският треньор на Университатя (Крайова) Ивайло Петев се вбеси от работата на реферите в румънското първенство. След победата с 2:1 над Волунтари в мач от 21 кръг на Лига 1 48-годишният специалист заяви, че съдиите са "откраднали" 10 точки от отбора му този сезон и са ги дали на противниците.

Реферът Адриан Кожокару даде дузпа за Волунтари, от която резултатът беше изравнен за 1:1. След това даде още един 11-метров наказателен удар в добавеното време, но след преглед с ВАР отмени решението си. Анализатори подчертаха, че играч на Волунтари е трябвало да получи червен, а не жълт картон при извършено нарушение по време на мача.

"Съдията с неговите отсъждания направи мача емоционален. Искам да поздравя играчите и феновете. Заслужихме победата. Изиграхме много стабилно първо полувреме. През второто не влязохме много концентрирани. Дузпата за 1:1 ни срина психически за дълго време. Но от статично положение победихме", започна Петев.

"Ще го кажа отново – при нас проблемът е чисто психологически. Знам, че футболистите могат много повече и ще го покажем в следващите мачове. В момента не е лесно, защото загубихме много точки. За пореден път ще си позволя да говоря за арбитрите. Взеха ни 8-10 точки и това е факт. Не знам защо се отнасят така с нашия отбор във всеки мач. Не искам да влизам в подробности, да изброявам 5-6 ситуации само от мача с Волунтари. Когато дойдох в Румъния казах, че в тази страна има много добри съдии. И е така. Но тези, които не са готови за мачове на високо ниво, трябва да отидат в 3-а или в 4-а лига", добави българският специалист.