Ивайло Петев остава начело на Университатя (Крайова), стана ясно след среща между българския треньор и президента на румънския клуб Михай Ротару, съобщи fanatik.ro.

Бившият наставник на Лудогорец има само една победа в последните 10 поредни мача с отбора от Крайова, но Ротару реши да му гласува доверие. 

"Човекът, който финансира клуба, извика българския специалист на среща, за да получи обяснения относно повече от скромните резултати. В момента Университатя е на пето място в Суперлигата и има 16 точки по-малко от лидера ФКСБ", пише още изданието.

След продължилия повече от три часа разговор с Ивайло Петев, на който присъстваха и футболистите, Михай Ротару реши българинът да продължи работата си в Университатя. Специалистът представи план за коригиране на ситуацията.

„Това беше три часа и половина дискусия с треньора и играчите. Направен е анализ, важно е да си вярваме, че можем повече от последните мачове. Бяха посочени решения, които ще ни измъкнат от това положение. Ивайло Петев говори добре английски,  но не всичките ни футболисти го разбират. Имаме малък проблем в този елемент, но ще наема още един преводач. Няма да влизам в детайли какво сме говорили, това са си вътрешни неща от съблекалнята", каза Михай Ротару пред Digi Sport Special.

По-рано се появиха информации, че дните на Петев са преброени, а негов наследник ще бъде Мариус Шумудика, известен от дългите си периоди на работа в Турция и Близкия Изток. Михай Ротару обаче е категоричен, че Шумудика не е на дневен ред и той вярва на 100% на българския специалист.