Българският селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев коментира пред месната телевизия „BHT 1” победата с 3:2 над Финландия в мач от Лигата на нациите. Успехът дойде с попадения на звездите на тима. Един Джеко вкара два пъти, а Миралем Пянич добави едно попадение. Петев отправи критики към представянето на тима заради лесно допуснати голове и се извини, че не е дал шанс на някои от повиканите играчи.

“Поздравявам момчетата. Финландия е добър отбор и съм щастлив от спечелените три точки. Не съм доволен единствено от това, че позволихме да ни вкарат два лесни гола, а през първото полувреме ние вкарахме само веднъж от 5-6 положения“, коментира българският специалист.

"Благодаря на феновете, които ни подкрепяха през целия мач. Заедно с играчите всички работим за Босна и Херцеговина от първия ми ден на поста. Сигурен съм, че резултатите ще дойдат. Съжалявам, че има няколко играчи, на които не дадох шанс. Не обичам да викам големи групи от футболисти, но сега бях принуден на този ход заради големия брой мачове за малък период”, сподели Петев на пресконференцията след мача.

“Рискувахме преди почивката и действахме много офанзивно. Не се позиционирахме добре в ситуациите, при които получихме попадения. На полувремето сменихме схемата, тъй като получихме детински голове. Заиграхме с 3-5-2 и стигнахме до трите точки. Лидерите на отбора трябва да играят по същия начин във всеки мач. Класата им е безспорна. Сега е време за малко почивка и след това чакаме с оптимизъм двете срещи през септември”, продължи 46-годишният селекционер на босненците.

“Отборът може да играе и много по-добре, стига всички да са здрави. Нито за миг не съм съжалявал, че застанах начело на Босна и Херцеговина. Имам подкрепата на играчите, които напредват с всеки следващ мач. Честно казано, очаквах да вземем повече точки от първите 4 двубоя, но сме първи в групата и не мога да съм недоволен”, завърши Ивайло Петев.