Ивайло Петев се разбра с ръководството на АЕЛ (Лимасол) и вече може да бъде считан за сигурен нов треньор на кипърския отбор. Това съобщиха медиите на Острова на Афродита.

Договорът на българина е до края на сезона с опция за удължаването му. Контрактът е бил подписан, след като от сутринта Петев водеше заключителни преговори с президента на клуба от Лимасол Андреас Софоклеус.

Очаква се по-късно днес българинът да бъде официално представен и да даде пресконференция.

Със себе си в АЕЛ той води кондиционният специалист Душан Стевич. В екипа на Петев ще бъдат още кипърските помощник-треньори Мариус Неофиту и Никос Константинидис, който ще е треньор на вратарите. Освен това новият наставник на тима е пожелал български доктор - Валентин Великов, който всяка седмица да преглежда футболистите.

Както е известно, извелият Лудогорец до две шампионски титли специалист беше в Хърватия, където се очакваше да поеме Динамо (Загреб). Петев дори снощи трябваше да гледа на живо срещата на "модрите" с ПСВ Айндховен (0:0), но не е успял, тъй като по спешност е отпътувал към Кипър, за да финализира преговорите с АЕЛ (Лимасол).

Амбициозният треньор влезе в историята не само с двете спечелени с Лудогорец шампионски титли, но и със скандално съблечената му синя фланелка, когато бесни фенове на "Левски" провалиха представянето му за нов наставник на "сините" и го изгониха от "Герена".

Сега Петев продължава кариерата си в Кипър, като се очаква да дебютира още този уикенд. В неделя АЕЛ приема Арис в дербито на Лимасол от 7-ия кръг.

Новият отбор на Ивайло Петев заема 4-ото място във временното класиране с 11 точки, на 4 зад първите три тима - Анортозис, Аполон и Ермис.