Изборната комисия към ФИФА допусна само пет от всичките седем кандидатури за президент на централата. Това са швейцарецът и генерален секретар на УЕФА Джани Инфантино, президентът на Азиатската футболна конфедерация шейх Салман бин Ибрахим ал Халифа от Бахрейн, вицепрезидентът на ФИФА принц Али бин Ал Хусейн от Йордания, бившият министър на строителството на Южна Африка и съратник на Нелсън Мандела - Токио Сексвале, и французинът Жером Шампан - бивш заместник-генерален секретар на ФИФА.

Отстраненият за 90 дни от всякаква футболна дейност Мишел Платини не попада в този кръг, но след изтичането на санкцията му има вероятност да бъде допуснат до участие в изборите на 26 февруари следващата година в Цюрих.

Както е известно, комисията по етика на ФИФА отстрани Мишел Платини за 90 дни от всякаква футболна дейност, след като французинът е разследван за скандал с 2 милиона швейцарски франка, които е получил по неясни причини от Световната централа.

Президентът на Футболната федерация на Либерия Муса Хасан Билити пък отпада от сметките, след като документите му не са били одобрени от комисията по етика.

На 26 октомври изтече крайният срок за внасяне на кандидатурите за участие в изборите. Всеки един от кандидатите е получил подкрепа минимум от пет национални федерации по футбол, които са членки на ФИФА.

Преди това от сметките отпаднаха бившият капитан на националния отбор на Тринидад и Тобаго Дейвид Нахид и бившият генерален секретар на ФИФА Мишел Цен-Руфинен, който сам се оттеглил, въпреки че имал подкрепата от пет страни-членки.